Polędwiczka w cieście francuskim z boczuniem

Polędwica
Polędwiczka w cieście francuskim z boczuniem

1 polędwiczka wieprzowa
ciasto francuskie
5-6 plastrów boczku
2 łyżki masła

Marynata
2 ząbki czosnku
musztarda Dijon
cząber
2 łyżki oleju rzepakowego
3 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz

Polędwiczkę opłukaj i wysusz ręcznikiem papierowym. Włóż ją do marynaty i odstaw na 2 do lodówki.
Po upływie ok. 2 godzin rozgrzej dobrze patelnię i podsmaż polędwiczkę na masełku z każdej strony ok. 2 minut. Odłóż na talerz do wystygnięcia. Nagrzej piekarnik do 190 st.
Polędwiczkę zawiń w ciasto francuskie, obłóż boczkiem, posyp cząbrem i włóż do piekarnika na około 30-40 minut – piecz w 190 st.
Super dodatkiem jaki mogę Wam do tego zaproponować jest sos kurkowo – śmietanowy!

  2 comments for “Polędwiczka w cieście francuskim z boczuniem

  1. ~Paweł
    19 września 2016 o 12:50

    Aga polecam piec ją z termometrem do mięsa ja najbardziej lubię 56°c

  2. agastolarska
    19 września 2016 o 21:22

    Tak chef!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *