Tosty z chorizo, jajkiem i grillowaną czerwoną cebulą

tost 1

1 kromka chleba tostowego
2 jajka
2 plastry chorizo
1 plaster żółtego sera (wytnij koło)
1 grzyb Portobello
1 mała czerwona cebula
1 pomidor
oregano
sól
pieprz świeżo mielony
szczypiorek

Za pomocą pierścienia cukierniczo – kucharskiego wytnij z tostu kółko -zostawiając go na dole pierścienia (nadmiar pieczywa usuń). Posmaruj wierzch tosta białkiem i zapiecz w piekarniku około 5-6 minut.
Następnie na grzankę wbij dwa jajka, bardzo delikatnie aby się nie rozlały – dopraw solą i pieprzem – zapiecz około 10-15 minut (do momentu, aż jajka się zetną). W tym czasie na patelni zgrilluj (oddzielnie) czerwoną cebulę oraz portobello– doprawiając solą, pieprzem i oregano.
Wyjmij z piekarnika pierścień i delikatnie wysuń z niego tost z zapieczonym jajkami. Następnie ułóż na górę po 2 plastry chorizo oraz żółty ser – włóż do piekarnika jeszcze na 3 minuty (aby ser się roztopił). Następnie na ser połóż pokrojonego w plastry świeżego pomidora, grillowaną cebulę oraz portobello – na sam konie należy doprawić solą, pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem i … …gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *