Camembert z panierką orzechową, pieczonym burakiem i sosem chrzanowym-pieprzowym.

11

1 szt. sera camembert

Pieczony burak:
1 średni burak
Buraka umyj, obierz i zawiń w folię aluminiową. Piecz ok. 1 godzinę w 200 stopniach. Sprawdź patyczkiem lub ostrym nożem czy jest już miękki.

Panierka orzechowa:
20 gram orzechów włoskich
1 łyżeczka bułki tartej
1 jako
2 łyżki oleju (do smażenia)
Do blendera wsyp orzechy i bułkę tartą –zmiksuj. Na talerzu roztrzep jajko, a na drugi wsyp zblendowane orzechy z bułką. Ser zanurz w jajku, później obtocz dokładnie w panierce orzechowej. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Sos chrzanowo- pieprzowy:
3 łyżki chrzanu
½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu
½ łyżeczki octu winnego
Chrzan wymieszaj z pieprzem i octem winnym.

Usmażony ser przekrój na pół i włóż do środka pokrojonego w cieniutkie plasterki buraczka. Sos podaj dowolnie.

  1 comment for “Camembert z panierką orzechową, pieczonym burakiem i sosem chrzanowym-pieprzowym.

  1. 11 grudnia 2016 o 17:38

    Uwielbiam camembert więc chętnie skorzystam z przepisu, mniam mniam :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *