Mielone nadziewane – rolowane

milelone5

• 1 kg mięsa mielonego
• 8 plastrów boczku surowego – wędzonego
• 6 plastrów szynki
• 6 plastrów żółtego sera
• garść świeżego szpinaku
• 2 jajka
• pół szklanki bułki tartej
• 2 ząbki czosnku
• świeżo mielony pieprz
• tymianek
• sól
• sól czosnkowa
• folia spożywcza

Do miski włóż mięso mielone, 2 jajka, bułkę tartą, pieprz, sól i sól czosnkową – wyrób dokładnie. Na foli spożywczej rozłóż mięso mielone w prostokąt o grubości 2 cm.
Na mięso ułóż szynkę, żółty ser i szpinak. Posyp solą, pieprzem, tymiankiem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Roladę zawiń pomagając sobie folia spożywczą.

mielone 1

Na nowej foli połóż plastry boczku, tak aby zachodziły na siebie. Połóż roladę na boczku i zawiń tak samo jak roladę czyli za pomocą foli.
mielone 2

Piecz roladę na papierze do pieczenia około 1 godzinkę w temperaturze 180 stopni (do momentu, aż boczek dobrze się wysmaży).

mielone a

Nawigacja po wpisie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *