GUACAMOLE

Wracając do domu myślałam … co ja tam mam w tej mojej lodóweczce, czym mogłabym Was dziś „poczęstować” i wiecie co, wyszyło mi, że będzie to GUACAMOLE :-).
Super dodatek do ciemnego pieczywa, grzanek czy nachos. Piątkowy wieczór – może przepis się przyda ;-).

g2

• 2 dojrzałe awokado
• 3 łyżeczki soku z limonki
• 1 ząbek czosnku
• 3 łyżki płatków migdałów
• papryczka jalapeno w zalewie (dodaj jej tyle, na ile lubisz jej ostrość)
• sól

Awokado przekrój na pół, usuń z nich pestkę i wydrąż łyżką miąższ. Widelcem rozgnieć je na „pastę”. Następnie dodaj bardzo drobno posiekane płatki migdałów, sok z limonki, posiekaną papryczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Wymieszaj dokładnie i gotowe !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *