Jajka faszerowane

jajka2

 z anchois, kaparami i zielonym pieprzem

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka anchois
  • 1 łyżeczka kaparów (z zalewy)
  • 1 łyżeczka zielonego pieprzu (z zalewy)
  • 1 łyżka majonezu
  • świeżo mielony pieprz

Ugotowane jajka obierz, przekrój na połówki. Następnie wyłóż żółtka do miski i wymieszaj dokładnie z resztą składników. Farszem wypełnij połówki białek.

z rzodkiewką, szczypiorkiem i rzeżuchą

  • 3 jajka
  • 3 rzodkiewki ( starte na średnich oczkach)
  • szczypiorek (posiekany)
  • rzeżucha
  • 1 łyżka majonez
  • świeżo mielony pieprz
  • wykałaczki
  • zielony ogórek
  • szynka

Ugotowane jajka obierz, przekrój na połówki. Następnie  wyłóż  żółtka do miski i wymieszaj dokładnie z resztą składników. Farszem wypełnij połówki białek.

Ogórka i szynkę pokrój wzdłuż (w paski) i nadziej na wykałaczkę  – udekoruj jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *