Cielęcina z grillowanymi warzywami i świeżym chrzanem

cielęcina AAAAA

 

  • 2 górki cielęce
  • świeży chrzan
  • świeży tymianek
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Górkę cielęcą oczyść z błon, przypraw solą, pieprzem i połóż na niej świeży tymianek – owiń cielęcinę w folię i odstaw do lodówki na około 60 minut.

Piekarnik nagrzej do temp.180 stopni.

Po upływie 60 minut wyjmij naszą cielęcinkę z lodówki. Smaż z obu stron do momentu jej zrumienienia. Następnie włóż mięso do piekarnika i dopiecz je jeszcze około 15 – 20 minut.  Po wyjęciu z piekarnika zawiń w folię aluminiową i odstaw na 5 minut, tak aby mięso „odpoczęło”.

Warzywa grillowane

  • kalafior
  • mini marchewki
  • zielona fasolka szparagowa
  • suszony tymianek
  • oliwa
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz

Warzywa włóż do sporej miski. Dodaj oliwę, sól, pieprz, ocet winny, suszony tymianek i wymieszaj wszystko dokładnie. Warzywa układaj partiami na grillu (lub patelni grillowej) – obsmaż z obu stron.

Ułóż na talerzu warzywa z cielęcinką – wszystko posyp startym świeżym chrzanem.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *