Grillowana karkówka faszerowana oscypkiem

karkowka z oscypkiem

 

  • 4 plastry karkówki
  • 4 oscypki
  • 4 gałązki rozmarynu
  • sznurek

 

Marynata :

  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • łyżeczka przyprawy do grila
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • szczypta chili
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 50 ml wody
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego

Przygotuj marynatę (połącz ze sobą wszystkie składniki). Rozbij delikatnie plastry karkówki i włóż ją do marynaty. Przykryj folią spożywczą i odstaw (najlepiej na całą noc) do lodówki.

Wyciągnij karkówkę z marynaty (usuń jej ewentualny nadmiar ręcznikiem papierowym). Na każdy plaster karkówki połóż pokrojonego oscypka, zawiń mięso w roladę i zwiąż sznurkiem. Wsuń pod sznurek każdej rolady świeżą gałązkę rozmarynu.

Grilluj około 30 minut przekładając mięso tak, aby rolada zgrillowała się równomiernie z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *