Racuchy dyniowe z wędzonym łososiem i musem orzechowym

racuchy dyniowe z łososiem

  • wędzony łosoś

Racuchy dyniowe

  • 3 łyżki mąki dyniowej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60 ml mleka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • jajko
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Wszystkie składniki wymieszaj lub miksuj – smaż placki na małej ilości oleju.

Mus orzechowy

  • garść orzechów włoskich
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany 22%
  • ½  łyżeczka musztardy  Dijon
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • szczypta gałki muszkatołowej

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.

Na każdy placek połóż wędzonego łososia i łyżeczkę musu orzechowego. Wszystko posyp skruszonymi włoskim orzechami – smacznego !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *