Cielęcina duszona z fenkułem i czosnkiem

cielęcina z fenkułem

  • 300 g cielęciny (bez kości)
  • 2 mini fenkuły
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki bulionu
  • sól
  • mielony kolorowy pieprz
  • masło klarowane

Mięso oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż cielęcinę na maśle z każdej strony, razem z fenkułem i czosnkiem. Przełóż wszystko (również sos, który powstał podczas podsmażania) do naczynia żaroodpornego i zalej bulionem. Duś w piekarniku przez około 60 minut w temperaturze 200 stopni. Po upływie godziny, zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 15 minut.

Przed podaniem pokrój cielęcinę na mniejsze kawałki – podawaj z pieczonymi ziemniaczkami.

  2 comments for “Cielęcina duszona z fenkułem i czosnkiem

  1. 14 grudnia 2017 o 20:08

    o taaak, mówię wielkie tak! pyszna propozycja :)

  2. Trinka
    15 grudnia 2017 o 14:35

    Musi być smaczne :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *