Pappardelle z boczkiem i grzybami

papadelle z grzybami i boczkiem

 

Makaron w takiej oto aromatycznej odsłonie – pycha!!! Musicie spróbować, serdecznie Was do tego zachęcam!!!

  • opakowanie makaronu pappardelle
  • 20 dkg wędzonego boczku,
  • garść suszonych grzybów (wcześniej namoczonych w wodzie)
  • garść rukoli
  • szczypta oregano
  • sól
  • pieprz

Pappardelle ugotuj al’dente. Pokrojony w kostkę wędzony boczek podsmaż na dużej patelni razem z grzybami. Makaron odcedzi i wrzucić na patelnię – smaż wszystko jeszcze przez około 5 minut Pod koniec dodaj rukolę,oregano – sól i pieprz do smaku.

Nawigacja po wpisie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *